Welzijn & Zorg

Wie zijn onze samenwerkingspartners?

Gemeentelijke Gezondheidszorg Hollands Noorden
Gemeentelijke Gezondheidsdienst Hollands Noorden (GGD NH) De GGD HN is ingesteld om de gezondheid en veiligheid van alle inwoners in Noord-Holland Noord te bewaken, beschermen en bevorderen. De GGD HN voert taken uit die de Wet publieke gezondheid (WPG) opdraagt aan de gemeente. Op basis van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) is de Openbare geestelijke gezondheidszorg, Veilig Thuis, bij de GGD ondergebracht. Daarnaast voert de GGD nog andere taken uit zoals de Wet kinderopvang en de Wet op de lijkbezorging. De GGD biedt bovendien ondersteuning bij rampen en crisis.

De GGD zet zijn huidige beleid voort. Onder de kapstok Health in All Policies zijn alle werkzaamheden ingekaderd in vier focuslijnen:
1. gezond opgroeien;
2. gezond ouder worden;
3. meedoen naar vermogen;
4. gezonde leefomgeving.

Recreatieschap Westfriesland (RSW)
Het RSW behartigt de belangen van de openluchtrecreatie en het landschap in het samenwerkingsgebied.

Recreatieschap West-Friesland (RSW) Het RSW behartigt de belangen van de openluchtrecreatie en het landschap in het Westfriese samenwerkingsgebied. De hoofdpunten van het beleid zijn:

    • De verdere uitvoering van het Natuur- en recreatieplan West-Friesland;
    • Een stabiel financieel perspectief, zonder verhoging van de gemeentelijke bijdrage.

Het uitvoeren van het natuur- en recreatieplan draagt onder andere bij aan de resultaten die benoemd staan in het collegeprogramma van de gemeente Koggenland.

Het Recreatieschap gaat een visie én ambitie formuleren hoe voor nu én in de toekomst zorggedragen wordt voor voldoende natuur en recreatie in onze regio voor de inwoners en bezoekers. Mogelijk leidt dit tot een herziening van (delen van) het Natuur- en Recreatieplan Westfriesland.
Ook richt het RSW zich op het inrichten en beheren van de (recreatie)terreinen, de voorzieningen en het beheer en onderhoud van recreatienetwerken (vaar-, fiets- en wandelroutes). Denk hierbij aan het onderhoud van de vaarroute Westerkogge en het wandelroutenetwerk.

WerkSaam
WerkSaam Westfriesland voert de Participatiewet en de Wet Sociale Werkvoorzieningen (WSW) uit voor de Westfriese gemeenten. Een klein onderdeel van de Participatiewet, de bijzondere bijstand, is bij de afzonderlijke gemeenten gebleven. WerkSaam heeft onder andere de volgende doelstellingen voor 2024:

  • De gemiddelde verblijfsduur van cliënten in de uitkering is 13% lager dan de landelijke benchmark;
  • 85% van de cliënten heeft een actuele voortgangsrapportage;
  • De doorlooptijd van aanmelding tot Plan van Werk is 10% lager dan in het voorafgaande jaar;
  • De uitstroom naar werk in relatie tot het gemiddeld aantal cliënten is minimaal gelijk aan het jaar daarvoor;
  • Het aandeel duurzame uitstroom naar werk ten opzichte van de totale uitstroom naar werk is minimaal 90%;
  • De cliënttevredenheid is minimaal een 7,5.
Deze pagina is gebouwd op 11/07/2023 13:27:48 met de export van 11/07/2023 13:19:52